Începuturile terenului de golf de la Pianu de Jos sunt legate de dorința, pasiunea și influența profesorului Paul Tomița de a înființa un club de golf în România.

În anul 1995 s-a obținut concesiunea celor 70 de ha de teren, însă în prima fază a fost utilizată doar jumătate din suprafața terenului, pentru amenajarea primelor 9 cupe (găuri), care deveneau competiționale prin jucarea de două ori a parcursului.

Fiind singurul teren de golf din țară la vremea aceea, s-a încercat creșterea numărului de membri și promovarea sportului golf la nivel național.

Golf Club Paul Tomita

10 ani mai târziu, în 2005, terenul a fost mărit pentru a acomoda toate cele 70 ha, devening astfel singurul teren de golf din România cu 18 cupe. Toată suprafața a fost împrejmuită, toate parcursurile au fost redesenate, green-urile au fost refăcute și irigate, iar pe teren au fost construite 15 iazuri cu apă, pentru irigarea terenului.

În anul 2013 a fost finalizată noua clădire a clubului de golf, care pe lângă funcțiunile specifice, adăpostește și un teren de antrenament interior, precum și spații tehnice, garaj și parcare interioară. Singurul mare regret este legat de faptul că profesorul Paul Tomița nu a apucat să vadă și să se bucure de toate aceste realizări, acesta plecând dintre noi la câțiva ani de la înființarea clubului. În prezent, visele lui au devenit realitate, iar dorința sa legată de clubul de golf, sau cum îi plăcea lui să spună, “cea de-a doua casă”, a fost împlinită.